Rekonstrukce bytu v Šumavské ul.

Rekonstrukce bytu v Šumavské ul.

Renovace bytu v Šumavské byla výzvou, kdy hlavním požadavkem klienta bylo zachování "původního" rázu bytu, který se nachází ve staré
činžovní zástavbě v Praze na Vinohradech. Zachování původních podlah a renovace původních dveří dali základ celému vzhledu bytu. Zařízení bytu je navrženo moderní tak, aby korespondovalo s konceptem návrhu.

Architekt: Jana Šimánková
Tým: Jana Šimánková, Pavel Zezula
Fotograf: Michal Červený
Stav projektu: realizace 2014

Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.

V ložnici je využito vestavěné stěny, do které je zakomponována velká manželská postel. Jednoduché bílé řešení je doplněno o tapetu s klasickým jemným vzorem.

Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.

Pokoj pro syna je navržen v moderním duchu. Je zde využito nadstandardní 3,5m výšky místnosti tím, že spaní je umístěno nad vstupem. Docílíme,tak volné dispozice s mnoha úložnými prostory.

Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.
Rekonstrukce bytu v Šumavské ul. - Mio architects s.r.o.

V původní dispozici bytu jsme navrhli dvě výraznější změny, a to propojení obývacího pokoje s pokojem sousedním a zazdění dveří z prostoru chodby. Dále bylo důležité zvětšit prostor koupelny, což se událo na úkor hlavní ložnice. Výrazným prvkem při celé rekonstrukci bylo zachování „původního ducha“ těchto prostor. To jsme podpořili renovací stávajících parketových podlah, špaletových oken a kazetových dveřích. Tyto výrazné prvky jsme doplnili o moderní kusy nábytku.
Obývací pokoj je rozdělen na dvě části, a to kuchyňskou a televizní místnost. Oba prostory jsou propojeny velkými posuvnými dveřmi, které při otevření umožní vizuální propojení mezi oběma místnostmi. V televizní místnosti je navržena rozkládací sedací souprava a vestavěná stěna s šatní skříní a nikami na knihy či dekorace. To umožňuje pokoj využít jako plnohodnotnou ložnici. Celý byt je barevně řešen v neutrálním duchu béžové a šedé barvy. Tento koncept je doplněn o barevné akcenty jednotlivých kusů nábytku.

Zaujala Vás naše práce?

Kontaktujte nás. První schůzka je vždy zdarma.

M: 774 722 800

E: mio@mioarchitects.cz

Více o našem Ateliéru

English